Even voorstellen

Pieter Schut

Mijn naam is Pieter Schut en in mijn contract baan werk ik als drama/psychodramatherapeut. Ik heb veel van mijn klanten mogen leren. Ieder keer raakte ik weer verrast door hun verhalen en de wil om ‘uiteindelijk’ nieuwe verhalen te kunnen vormgeven met meer levensplezier en de daaraan voor hen verbonden belangrijke essenties.

Ik ben super blij dat ik hun verhalen en hun betekenis goed heb leren verstaan. Beschouw het iedere keer weer als een eer een verhaal te mogen helpen ontluiken/onthullen. Ik maak en versta de betekenis van verhalen om mezelf beter te kunnen begrijpen. Klanten en collega’s zijn vaak een spiegel voor mij. Door naar hen te kijken, kijk ik eigenlijk naar mezelf en ben ik veel over mezelf aan het nadenken gegaan.

Wil je in deze snelle en ‘vluchtige’ maatschappij volop kunnen meedraaien dan vereist ie vaak door het leven te hollen. Ik wil mezelf en anderen de mogelijkheid bieden verdieping te geven aan het leven, op zoek te gaan naar de essentie, waar draait het nu echt om?

Soms wachten we te lang en komen verborgen verhalen als projecties naar buiten. Het ontroert mij als verhalen in hun oorsprong en werkelijkheid verteld en aanschouwd mogen worden. Ik zie het als een missie om de verborgen verhalen als een vorm van expansie- levensdrift toegankelijker te maken voor een breed publiek.

Ik hecht grote waarde aan de uitspraak van psychiater Berne: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Graag zou ik willen dat ons zorgverzekeringsstelsel meer bijdraagt aan preventie en behoud van gezondheid. Dat in acht genomen wil ik mijn bijdrage doen door deelnemers te leren het heft in eigen hand te nemen en verwijs ik graag naar het levenswerk van psychiater Moreno:     ‘I teach the people to dream again’.

Ik laat me graag inspireren door de onderzoeken van sociaal wetenschapper en geliefd auteur Dr. Brené Brown, haar woorden geven  mij steun en kracht. Ik volg regelmatig scholing ter ontwikkeling en verdieping. Ik leer en wordt blij van mijn spiritueel mentor.

Geregistreerd bij de SRVB
Kamer van Koophandel nr.: 69664536

CreatieveTheraPieter

Skoalleane 2
9244 CT  Beetsterzwaag
Telefoon 06 17 41 60 94