Het nationaal stress- debat


Het nationaal stress- debat. Er komt een directeur aan het woord die zijn 100 man tellende personeel verteld dat hij ’s nachts piekert over de voortgang van de zaak. Deze spanning en stress had in een eerder stadium een burn- out bij hem teweeggebracht. Dit keer heeft hij het anders aangepakt: hij deelde zijn piekerende besognes met zijn personeel en kreeg van hen direct terug dat zij met de zelfde zorgen lopen. Het was hen niet vreemd. De zaak draait inmiddels weer als een tierelier.

Ze begrepen hem en hun gedeelde overwinning is dat ze hun ‘kwetsbaarheden’ zijn gaan delen, ze hebben hun taboes doorbroken en overwonnen, wat een power! Ze steunen elkaar en hebben a la minuut een praktijk gecreëerd die veel mogelijkheden biedt. Dat is wat ik bedoel met ‘kwetsbaarheid is kracht’

Op creatievetherapieter.nl lees je dat jij binnen de veiligheid van een groep jouw verhaal / thematiek kunt (leren) delen, en deze gezamenlijk met belangrijke anderen een meer wenselijke afloop kunt creëren en vorm geven. Jouw zaak (lees besognes) loopt weer waar het voor bedoelt is. Je hebt jezelf een wijze levensles gegund. Kwetsbaarheid is kracht!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.